Shadow

Scandal în ţigănie pe tema căsătoriilor între minori

nunta-tigani1Căsătoriile între minori provoacă din nou scandal în comunităţile de romi. La asta s-a ajuns în urma anunţului făcut de autointitulatul rege al ţiganilor, Dorin Cioabă, care vrea ca romii să nu îşi mai mărite fetele dacă acestea nu au împlinit cel puţin 16 ani. Liderul romilor gorjeni, Nelu Pavel, l-a atacat dur pe Cioabă şi crede că el este un contraexemplu. Pavel spune că nepoata lui Cioabă nu are nici măcar buletin şi este deja căsătorită.
 „Să lăsăm copiii să meargă la şcoală”

Regele internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a anunţat acum câteva zile, la Sibiu, că etnicii nu îşi mai pot căsători copiii la vârste fragede şi vrea ca însurăţeii să aibă cel puţin 16 ani împliniţi. „Timpul ne duce spre o lume mai modernă. Noi nu putem să rămânem în urmă, aşa că am decis: căsătoriile să se facă de la 16 ani, să putem merge cu copiii la cununiile oficiale, la primărie. Trebuie să lăsăm copiii să meargă la şcoală”, a spus Dorin Cioabă, după Staborul de la Sibiu. Acesta a mai anunţat că cei care încalcă prevederea vor fi sancţionaţi prin excluderea din comunitate, fiind sesizate şi autorităţile cu privire la încălcarea legii.
 „A măritat o nepoată de 13 ani”

Liderul romilor din Gorj, Nelul Pavel, s-a enervat la culme când a aflat despre anunţul făcut de Dorin Cioabă şi spune că acesta nu are moralitatea necesară pentru a lua asemenea decizii. „Deci, din punctul meu de vedere, ăsta e un tâmpit! Altfel nu pot să-i spun, pentru că el practică în familia lui căsătorii timpuri şi căsătoreşte fetele la 12-13 ani. Cum poţi să dai tu exemple de bune practici la alţii, dacă tu încalci legea?! Să ia exemplu de bune practici de la mine, că eu sunt ţigan tradiţional şi nu mi-am căsătorit fetele înainte să devină majore şi şi-au continuat studiile. Cum poate să spună el asta, dacă a măritat o nepoată de 13 ani, acum câteva luni”, a spus Nelu Pavel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.