Shadow

Tiganii si libertatea presei

presa-350x481Uniunea Naţională a Comunităţilor de Rromi (UNCR) a solicitat public intervenţia autorităţilor în privinţa informaţiilor furnizate de presă, care “manipulează masele spre rasism şi xenofobie faţă de etnia romilor”, informează Mediafax.  Mai mult decât atât, UNCR cere sancţionarea jurnaliştilor care nu sunt “obiectivi”, declarându-şi îngrijorarea faţă de “campania de denigrare a etnicilor romi începută peste hotare şi continuată în România”. Cu alte cuvinte, se cere suprimarea libertăţii presei în general şi a articolelor de opinie în particular. În viziunea liderilor organizaţiei ţigăneşti, care nu au precizat ce însemnă pentru ei un “jurnalist obiectiv”, fiecare editorialist ar trebui să practice (auto)cenzura, de dragul corectitudinii politice.
“Nu ne dorim ca pentru câţiva presupuşi infractori din rândul etniei noastre să aibă de suferit cei peste două milioane de cetăţeni români de etnie romă”, a declarat preşedintele UNCR, Florin Motoi, pentru sursa citată.
“Tragem un semnal de alarmă şi cerem public o mai mare atenţie din partea presei în relatarea evenimentelor privind etnia romilor, iar etichetarea şi asocierea infractorilor cu etnia să nu se mai producă. Ca exemplu, la difuzarea ştirii că artistul rom Costel Busuioc a fost bătut de un interlop, nu s-a precizat că agresorul este majoritar”, a mai precizat preşedintele UNCR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *