Shadow

ZIUA INERNATIONALA A ROMILOR LA VALCEA

casa sindicatelor valceaScopul tuturor acestor evenimente organizate cu ocazia zilei de 8 aprilie este acela de a prezenta societăţii contemporane adevăratele tradiţii şi obiceiurile reprezentative pentru comunitatea romă şi de a contribui în acest fel la promovarea multiculturalismului, a toleranţei şi a unei normale convieţuiri a cetăţenilor aparţinând etniei majoritare sau minorităţilor”, au declarat reprezentanţii Consiliului Judeţean Valcea
8 aprilie reprezinta pentru toti romii o zi speciala. Ei au sarbatorit Ziua Internationala a Rromilor. Caldararii, argintarii, fierarii si rudarii au sarbatorit la Casa de Cultura a Sindicatului din Rm Valcea prin amabilitatea dl director Parvu Constantincare a pus la dispozitia rromilor sala de spectacol. El este om de onoare. Au participat peste 5oo-6oo de rromi din judet a fost prezenti Episcopul Ramnicului Varsanufie Prahoveanul, dl prefect Dumitru Cornoiu, dl vice al Consilului Judetean Romulus Bulacu, dl viceprimar Vasile Coco,s dl director al bibliotecii judetene Remus Grigorescu. Organizatorul acestui festival a fost dl Alexandru Diamant ziarist si presedinte al fundatiei NEO DROM. Rromii s-au bucurat de orchestra de muzica populara Doina Valceana. Doamna Stoica Elena directoarea Centrului Cultural Valcean a indemnat pe rromii sa danseze si s a se distreze, dar fara manele, acestia aducand cu ei produse realizate in atelierele proprii, precum linguri, tocatoare, corfe, strachini, farfurii, caldari, tigai, oale si obiecte de vestimentatie. Crestinatatea ortodoxa cinsteste, stim cu totii, in credinta si cultul rromilor .
Atmosfera s-a incins cand un grup de lautari de manele au urcat pe scena invitandu-i la dans pe toti cei prezenti. La acest congres au fost puse bazele Uniunii Internationale a Rromilor, a fost ales drapelul dar si imnul international al rromilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *