Ambasada Germaniei sprijină „Zilele Romilor” în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Romilor în 8 aprilie

ambasada-germaniei-sprijina-zilele-romilorImpreună cu numeroşi parteneri, Ambasada Republicii Federale Germania sprijină şi în acest an „Zilele Romilor“ organizate cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor în 8 aprilie.
„Zilele Romilor“ au luat naştere încă din anul 2012 la iniţiativa organizaţiei neguvernamentale „Agenţia Impreună“,. Aceste festivităţi sunt prilejuite de Ziua Internaţională a Romilor care se sărbătoreşte pe plan mondial în 8 aprilie. Şi în acest an, scopul „Zilelor Romilor“ este acela de a face vizibil patrimoniul cultural şi arta contemporană a comunităţii rome din România şi din Europa, prin intermediul unui program variat, constând în manifestări teatrale şi prezentări de film, precum şi în expoziţii şi proiecte dedicate tinerilor.
Toate acestea sunt în spiritul unei politici de incluziune socială, aşa cum subliniază ambasadorul Republicii Federale Germania, Werner Hans Lauk, într-un articol redactat în cadrul pregătirilor pentru „Zilele Romilor“.
„Nu vom uita niciodată că populaţia sinti şi romă a fost expusă, în vremea dictaturii naziste, unor cumplite persecuţii şi genocidului – nu numai în Germania, ci şi în teritoriile ocupate de Wehrmacht şi în statele aliate cu Germania nazistă. În jur de 500.000 de sinti şi romi au căzut victime acestor crime, o mare parte a patrimoniului cultural fiind distrus atunci”, potrivit ambasadorului Lauk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.