Shadow

Povestea tinerei care a inapoiat un portofel cu 1.000 de lei. “Eu asa am fost educata”. Cu ce se va alege dupa gestul ei

tiganca portofelTanara de etnie roma provenind dintr-o familie numeroasa si foarte saraca si care a inapoiat un portofel plin cu bani, gasit pe strada, spune ca numeroase persoane sau organizatii impresionate de gestul sau i-au sarit in ajuto Loredana Neagu, tanara de 20 de ani din comuna Berca, judeţul Buzau, care a gasit pe strada un portofel cu 1.000 de lei, pe care l-a predat Poliţiei, spune ca foarte multe persoane impresionate de gestul sau i-au sarit in ajutor, oferindu-i bani, materiale de construcţii pentru a-si ridica o casa sau haine pentru cei doi copii ai sai.
“Nu am facut asta ca sa ajung aici, sa primesc o recompensa, așa am fost educata, așa ne-au educat, sa nu spargem, sa nu faramam, sa nu furam, nu erau banii mei, nu era munca mea ca sa-i iau. Daca munceam cu sudoare pentru ei, era altceva. Parintii ne-au dat o educatie, iar eu am procedat in consecinta. Dupa ce am predat portofelul m-au sunat de la un post de radio, ca imi dau 10 milioane de lei vechi timp de 10 luni. Le multumesc foarte tuturor care mi-au sarit in ajutor. Primarul mi-a promis ca imi va da materiale de constructii pentru casa, o societate de confectii mi-a oferit un loc de munca și haine pentru copilași, am primit ajutoare și de la un senator din Buzau. Le multumesc, dar eu nu pot sta pe scaun sa aștept sa-mi aduca, trebuie sa muncesc la sapa, la buruiana, ca sa putem trai. Tata are un credit la banca, mai are de platit cinci ani. Primarul l-a angajat, ca altfel era vai și amar. Daca cineva imi da ceva, sa-mi dea ce considera, eu nu le pot cere sa-mi aduca ceva anume”, a afirmat Loredana Neagu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *