Povestea rromilor de peste Prut

rromi moldovaPalate construite în oglindă după Casa Albă, depozite de arme în canapele şi rachete sovietice pe la porţi. Nu le găsim în România, ci la vecinii de peste Prut
Mai exact, la romii de acolo. Emisiunea “În premieră” le-a făcut povestea. Aşa au descoperit că romii au simpatii clare spre Est, iar pe ei a mers însuşi Vladimir Putin să i se ghicească, pe când nu ştia că va fi preşedintele Rusiei.
În nordul republicii Moldova, undeva pe malul Nistrului, o femeie îşi adună ultimele puteri rămase după o zi de muncă de trebăluit ca să facă nişte cozonaci.
Cozonacii vor fi daţi de pomană de sufletul celor adormiţi din neamul cerarilor, care-au adunat majoritatea ţiganilor din Moldova într-un singur loc. Din cerari se trage şi soţul ei, Artur. Dar apelativul la care râvneşte e “Majestate”. Căci într-o zi, speră el, va fi încoronat Rege al tuturor romilor din fosta Uniune Sovietică. Şi chiar din Europa.
Şi prin “poştă” înţelegem serviciul secret al romilor de pretutindeni, cu sediul chiar aici, la el acasă. Pentru că odată, a fost el însuşi agent KGB.

Leave a Reply

Your email address will not be published.