Shadow

Minune la Timişoara: noua generaţie de romi demolează turnuleţele palatelor celebre în toată lumea. Arhitect: E altă generaţie. Nu mai gustă lucrurile astea

case timisoaraPrimarul Timişoarei a făcut marţi un anunţ „de mare forţă”, prezentând primul caz în care proprietarul unui palat cu turnuleţe cere desfiinţarea turnuleţelor din proprie iniţiativă. Pe lângă cazul prezentat de primarul Nicolae Robu, „Adevărul” a identificat încă o clădire, care a fost deja „cosmetizată” la cererea proprietarului. Arhitectul care s-a ocupat de cele două proiecte a declarat că noua generaţie nu mai gustă turnuleţele.
Primarul Timişoarei Nicolae Robu a programat pentru marţi la ora 12.00 o declaraţie de presă „de mare forţă” pe care a prezentat-o în aşa fel încât ai fi spus că urmează să îşi anunţe demisia sau să facă o dezvăluire incendiară. „O să vă placă. Sunt convins”, a spus primarul nerăbător să facă un anunţ de breaking-news. „Bomba” a fost dezamorsată în momentul în care primarul Nicolae Robu a prezentat un document prin care proprietarul unei clădiri cu turnuleţe îşi exprimă intenţia de a desfiinţa turnuleţele construcţiei situate pe bulevardul Liviu Rebreanu. „Sunt foarte bucuros să vă pot spune că am în mână un prim certificat de urbanism pe care scrie – desfiinţare turnuleţe. Iată că unii cetăţeni care au greşit, sau poate nici nu au greşit ei , dar au cumpărat clădiri care aveau astfel de turnuleţe, au înţeles că trebuie să le desfiinţeze. Eu vreau să salut această iniţiativă a domnului Stancu Codruţ şi să îl consider pe domnul Stancu Codruţ un exemplu de urmat şi de către ceilalţi cetăţeni care au construcţii fără autorizaţie sau fără respectarea autorizaţiei. Există o procedură de intrare în legalitate. Cu unele se poate intra în legalitate. Turnuleţele sunt în categoria pentru care niciodată, cât voi fi primar, nu voi semna vreo autorizaţie de construcţie. Nu este nicio şansă ca aceste elemente de construcţii să fie legale în Timişoara”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *