Shadow

Reprezentantele minorităţilor etnice optează pentru implicarea în politică

reprezentantele-minoritatilor-etnicePeste 100 de femei, reprezentante ale grupurilor etnice din Republica Moldova, s-au întrunit astăzi, 5 mai, în cadrul Forumului Naţional al Femeilor din Grupuri Etnice, cu genericul „Egale prin diferenţă, ne implicăm în politică”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit managerului Programului ONU „Femeile în politică”, Elena Rățoi, participantele s-au reunit pentru a identifica barierele în drumul lor spre politică și în procesele de luare a deciziilor.
„Femeile sunt discriminate atunci când încearcă să vină în politică, în funcții de decizie. Femeile optează pentru adoptarea legislației privind instituirea cotelor, care ar asigura reprezentarea de 40% a femeilor și bărbaților în politică. Problemele trebuie să fie vociferate, să fie aduse la cunoștința partidelor politice, iar formațiunile politice ar putea să vină cu soluții, cum ar fi atragerea femeilor din etniile minoritare în partide și numirea lor pe liste la funcția de consilieri”, a spus Elena Rățoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *