Shadow

Romii vor modificarea pragului electoral de la 5% la 3% pentru organizațiile de romi care participă la alegerile locale

klaus_iohannisMai multe organizații ale romilor din Ardeal,: Gipsy Media, Fundația Roma Umanitate, Asociația Romilor din Transilvania, Centrul Creștin al Romilor din Transilvania, Organizația Etnică a romilor din România, cer implicarea de urgență a președintelui României Klaus Iohannis.
Aceștia îi cer printr-o scrisoare deschisă să nu promulge legea alegerilor locale votată în această săptămână de parlamentari,întrucât,spun romii, îi defavorizează . Romii vor modificarea pragului electoral de la 5% la 3% pentru organizațiile de romi care participă la alegerile locale, deoarece reprezentarea actuală a organizațiilor rome în consiliile locale, județene este foarte mică și nu pot face nimic pentru comunitea pe care o reprezintă!
” Experiența de mai mulți ani ne arată faptul că lipsa de reprezentare a romilor, în consiliile locale și județene, face ca integrarea romilor, să se facă cu pași mărunți și foarte lent,întrucât autoritățile locale și județene ignoră cu bună știință problemele etniei noastre.
Doar printr-o reprezentare mai mare a organizațiilor rome în conducerile localităților și județeloră, vom putea să avem un cuvânt de spus privind programele și proiectele de integrare a etniei.
În acest fel și finanțarea comunităților de romii va cu totul alta,iar integrarea în societatea românească,va fi mult accelerată,și România nu va mai fi criticată în lume că nu se implică în problemele etniei!
Atâta timp cât există un prag electoral ridicat,romii nu pot ajunge acolo unde se iau deciziile, decizii și în ceea ce-i privește.și vor rămâne tot paria societății. De 25 de ani nimeni nu vrea cu adevărat să rezolve această problemă care creează o imagine negativă pentru România în întreaga lume.” a declarat, Aurel Pascu -președinte Fundația Roma Umanitate.
Romii îi atrag atenția președintelui Iohannis că vor apela la forurile internaționale dacă acesta va ignora apelul lor și se vor adresa Comisiei Europene, pentru a lua măsurile adecvate asupra clasei politice din România. Mai mult aceștia amenință cu un miting de amploare în fața Palatului Cotroceni în cel mai scurt timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *