Shadow

TIGANI condamnati la inchisoare pentru ca au atacat o familie de nationalisti UNGURI de la JOBBIK

jobbikUn tribunal din Miskolc, un oraş din nord-estul Ungariei, a condamnat la pedepse cu închisoarea de la 30 de luni la 48 de luni un număr de nouă etnici ţigani care au atacat, în 2015, o reuniune organizată de partidul naţionalist Jobbik.
În noiembrie 2009, o organizaţie locală a Jobbik a ţinut un forum civil în oraşul Sajobany, eveniment considerat de rezidenţii ţigani drept o provocare, partidul radical fiind cunoscut pentru marşurile împotriva infracţionalităţii comise de această minoritate etnică. Atunci, mai mulţi ţigani au atacat o maşină care transporta la reuniune membri ai unei familii de susţinători ai Jobbik cu bâte şi topoare. Aceştia au devastat vehiculul şi i-au rănit pe pasageri, strigând “Moarte vouă!” şi “Veţi muri, ungurilor!”, potrivit agenției MTI.
Decizia anunţată joi de instanţa din Miskolc poate fi atacată iar acuzaţii şi reprezentanţii lor legali au făcut deja apel, cerând o sentinţă mai uşoară.
Conform recensământului din 2001, în Ungaria trăiesc puţin peste 200.000 de ţigani, ceea ce ar reprezenta aproximativ 2 la sută din totalul populaţiei. Numărul real al reprezentanţilor acestei etnii este estimat undeva între 700.000 şi 1.000.000 de persoane.
Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa sau Naţional-Democraţii din Suedia. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *