Shadow

Voluntari din Zambia sau Uruguay, veniti in Romania ca sa ii sprijine pe tinerii rromi

Voluntari-din-ZambiaUn numar de 10 tineri voluntari din Polonia, Turcia, Portugalia, Zambia si Uruguay au inceput in judetul Valcea un proiect finantat de Comisia Europeana, in cadrul caruia vor realiza o serie de activitati inovative menite sa sprijine cu precadere tinerii rromi aflati in dificultate.
Actiunea de voluntariat este derulata de catre Asociatia Tinerilor Rromi din Valcea, a precizat coordonatorul proiectului, Georgeta Mureanu.
“Folosind experienta lor anterioara, dar si sprijinul organizatiei coordonatoare, voluntarii vor pune la punct o serie de programe educationale remediale pentru tinerii rromi.

Voluntari europeni ii invata pe rromi sa utilizeze computerul

In parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Valcea, vor organiza o gradinita de vara pentru copiii rromi si vor ajuta la implementarea activitatilor in cadrul acestei initiative. De asemenea, tinerii voluntari vor co-organiza activitatea ‘Sansa a Doua’ dedicata tinerilor si adultilor din comunitatile rome ce nu au avut oportunitatea de a merge la scoala.
Astfel, voluntarii vor desfasura actiuni de informare despre comunitatile europene, drepturile cetatenesti si importanta participarii la alegerile europene”, a precizat Mureanu.
Proiectul este finantat de catre Comisia Europeana prin intermediul Programului Tineret in Actiune, Actiunea 2 – Serviciul European de Voluntariat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *