
O româncă stabilită în Anglia a redactat o scrisoare pentru parlamentarii români, în care ameninţă cu renunţarea la cetăţenia română, dacă romii nu se vor numi din nou “ţigani”. “Dacă acest proiect de lege nu va trece de Parlament, consider că statul nu are nevoie de oameni ca mine pentru a clădi o societate sănătoasă şi că România a devenit ţara etniei ţigăneşti în mai mare măsură decât este a mea, ca român nativ din stră-stră-bunicii”, scrie Manuela M. Toia.Scrisoarea femeii din Anglia a fost publicată de liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, autorul legii prin care se doreşte ca romii să revină la denumirea de “ţigani”, pe Facebook.
“Actul meu, de renuntare la cetăţenie, va fi un act de protest, faţă de deciziile statului român şi a legislaţiilor nedemocratice făcute de UE,dar şi de protejare, asigurare a unui viitor familiei mele pentru a putea a fi răsplătită de societăţile din afara graniţelor prin prisma actelor familiei mele, şi nu să ni se pună în spate vini de care nu suntem vinovaţi, date doar de asemănarea numelui rom, rrom, roma cu român”, scrie românca.
“Atunci când majoritatea, naţiunea care a format poporul de la originile ei, îşi pierde drepturile şi nu mai are nici un cuvânt de spus împotriva legilor nedrepte şi ia naştere o discriminare pozitivă, nu mai este democraţie. Trăim într-o ţară supusă, îngenunchiata la porţile UE, şi nici cel mai simplu român nativ nu este atât de orb încât să nu vadă că România se vrea a fi ţara ţiganilor, iar alte părţi ale ţării vor intra în autonomia altor popoare decât cea a statului de drept şi vor conduce, în curând, la pierderea lor, cu siguranţă.
Confuzia creată între români şi etnia ţigănească din ţară şi toţi ceilalţi ţigani ai Europei este ca un act de distrugere a identităţii şi valorilor poporului român. Am fost unul dintre cele mai civilizate popoare iar contopirea cu un alt popor, pe care UE o urmăreşte, e un fel de spălare pe mâini a problemelor pe care nu le poate rezolva, şi au găsit România ţara de sacrificiu”, se mai arată în scrisoare.
A lupta pentru identitatea naţională nu este un act de discriminare, ci e o virtute, un act de curaj şi de dreptate pentru valorile actuale şi în semn de respect pentru strămoşii noştri care s-au sacrificat ca România să existe astăzi”, conchide Manuela M. Toia.