Florăresele s-au supărat pe Oprescu

florareasa oprescuSupărare mare în rândul florăreselor din Bucureşti, după ce primarul general Sorin Oprescu le-a interzis să mai vândă flori pe principalele artere ale oraşului. Edilul le-a spus că chioşcurile lor nu se încadrează în noul peisaj arhitectural al Capitalei.
Chioşcurile au dispărut deja de pe porţiunea cuprinsă între Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană şi urmează să se întâmple la fel şi cu celelalte construcţii similare de pe principalele bulevarde din Bucureşti.
Decizia de a înlătura chioşcurile, pe motiv că toate străzile principale vor fi reamenajate şi vor fi pavate cu piatră, a stârnit supărarea vânzătorilor de flori.
Aceştia îl acuză pe Oprescu de interzicerea dreptului la muncă şi de discriminare etnică, pentru că majoritatea florarilor sunt de etnie romă.
Preşedintele Asociaţiei Florarilor din România, Florin Georgescu, unul dintre principalii comercianţi de flori din Bucureşti, spune că îl va reclama pe primar, în numele celor peste 1.000 de florari pe care îi reprezintă.
“După ce ni s-a cerut să amplasăm chioşcuri de 8.000 de euro bucata pentru a putea vinde flori, acum Oprescu vine şi ni le dărâmă. Ne demolează doar pe noi, nu şi pe vânzătorii de ziare sau de cărţi, care funcţionează în aceleaşi zone. Este un abuz, ne discriminează etnic şi ne interzice dreptul la muncă. Vom protesta pentru drepturile noastre”, spune fiul celebrei florărese Bambina

Leave a Reply

Your email address will not be published.