Shadow

O satra din Cluj si-a tras camping la Livezile

caruteLa iesirea din Livezile, pe terenurile celor din comuna, s-au instalat zilele acestea aproape 30 de romi corturari. Dorind sa ii fotografiem pentru pito-rescul lor, romii au devenit brusc foarte nervosi, bulibasa sustinand ca sunt pe pamanturile lor si cerand bani pentru a-i fotografia. Cum erau bauti si devenisera foarte insistenti, adunandu-se aproape toata satra langa noi, a trebuit sa ne retragem, contactandu-i apoi pe reprezentantii postului de politie din comuna, pentru lamuriri. Insotiti de cei doi lucratori ai postului de politie, am revenit in vizita la romii nostri. Cu aceasta ocazie am aflat ca sunt de prin judetul Cluj, in fiecare an mutandu-se cu carutele cu coviltir pe meleagurile noastre, pe unde ii taie capul. Cand
i-au vazut, politistii si-au amintit ca mai avusesera de a face cu ei si anul trecut. Agentul sef Alexandru Vlad ne-a spus ca atunci a fost ingrozit de compor-tamentul satrei, tiganii neavand nici o jena in a consuma carnea unui miel mort aruncat de un satean.
In ciuda vociferarilor, politistii le-au cerut sa-si faca bagajele si sa plece, deoarece se aflau pe proprietate privata. Cum bagajul lor consta in femei, copii si cele capatate de pomana din satele prin care au trecut, in mai putin de zece minute cele 7 carute au fost gata de plecare. Nu inainte de a incerca o stratagema pentru a ramane pe loc, seful satrei spunand ca “au pana” si rugand sa fie pasuiti pana la remedierea ei. Cum cei doi politisti au fost de neinduplecat, romii au fost nevoiti sa plece. Convoiul a incurcat cateva minute circulatia, dar pana la urma s-a pus in miscare, prin zgomotul strazii putand fi auzita promisiunea satrei: “Nu ne puteti opri, vom mai veni”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *