Shadow

Doi romi au dus Italia la capătul răbdărilor. “Vom distruge aceste tabere nenorocite!”

tabaraPoliția din Roma se află în căutarea a două persoane de etnie romă, care au produs un grav accident rutier, în urma căruia o imigrantă filipineză a decedat și alte opt persoane au fost rănite. Cazul a declanșat un val de reacții xenofobepe rețelele de socializare, conform mediafax.ro.

Printre persoanele rănite de romii de origine română se află și un cetățean moldovean. O imigrantă din Filipine a decedat pe loc în urma impactului, iar trei italieni, doi filipinezi și doi francezi au fost răniți. Șoferul autoturismului circula cu mare viteză, fiind urmărit de carabinieri. O adolescentă în vârstă de 17 ani a fost reținută de poliție, care a efectuat percheziții în taberele din zona Cesare Lombroso, în căutarea celorlalți doi suspecți.
Accidentul a generat reacții rasiste
Autoritățile au luat măsuri de securitate, în zonele unde se află taberele cu romi, de teama revoltelor împotriva acestora. Atteo Salvini, conducătorul partidului xenofob italian Liga Nordului, a inițiat cu această ocazie măsuri de demolare a taberelor instalate de romi la periferia Romei. “Când o să revenim la guvernare, vom alunga aceste nenorocite de tabere!”, a menționat Salvini, pe contul său de Facebook, potrivit sursei menționate.
Țiganii care deformează imaginea României
Mulți dintre romii plecați în Italia, pentru a avea un trai mai bun, se sustrag obligației de a munci legal și devin autori ai unor infracțiuni. Italienii nu fac diferența între romi și români şi, astfel, din cauza unor personaje negative, conaţionalii noaştri au primit eticheta de cerșetorii Europei, alimentând reacțiile rasiste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *