Shadow

Trei romi, căutaţi de autorităţile italiene, după ce au provocat un accident mortal

Trei suspecţi de etniaccidente romă, care au accidentat mortal o imigrantă filipineză şi a rănit alte opt persoane, în Italia, sunt căutaţi de Poliţie, informează
Şoferul unui vehicul Lancia Lybra a lovit cu mare viteză nouă persoane, în zona Mattia Battistini (Boccea) din Roma. Una dintre persoane – o imigrantă filipineză de 44 de ani – a murit pe loc. Opt persoane au fost rănite, trei fiind în stare gravă.
Cei trei romi implicaţi în accident sunt de origine română. Informaţia nu a fost confirmată de autorităţi.
O adolescentă de 17 ani a fost reţinută, iar ceilalţi doi suspecţi sunt daţi în urmărire. Poliţia a efectuat percheziţii în tabere de nomazi din zona Cesare Lombroso (Aurelio).
Incidentul a atras reacţii cu caracter rasist. “Trei romi care fugeau de poliţie conducând cu 180 km/h au omorât o femeie, rănind alte opt persoane. O ţigancă de 17 ani a fost reţinută, ceilalţi doi sunt căutaţi. (…) Când vom reveni la guvernare vom rade de pe faţa pământului aceste nenorocite tabere de romi, începând cu cele ilegale”, a ameninţat Matteo Salvini, liderul partidului xenofob Liga Nordului, citat de Corriere della Sera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.