Shadow

AI ȘCOALĂ ȘI FOTBAL, NU AI INFRACȚIONALITATE!

echipaRomii din nordul judeţului ar putea beneficia de o bază sportivă de 10 milioane de euro pentru fotbalul juvenil, investiţie fără precedent în Galaţi * „Cum natalitatea e în floare la noi, am zis să oprim din faşă creşterea numărului de viitori infractori din Italia şi Germania şi de aceea am înfiinţat un club pentru copii şi juniori”, explică Mitică Stoica, preşedintele lui Juventus 2007 Toflea *
Meşteşugari cu mingea la picior
Şi virtuoşi, dar şi virtuozi. Talentul nativ al ţiganilor – vezi cazul celui mai cunoscut fotbalist de etnie romă, Bănel Nicoliţă de la Steaua – trebuie cultivat, iar Juventus 2007 Toflea, club despre care „Viaţa liberă” a scris în 2015 tocmai acest lucru îşi propune. Dar şi ceva în plus.
„Veniţi la faţa locului să vedeţi despre ce este vorba!”, ne invita preşedintele fondator al grupării cu nume pretenţios după ce tocmai îi lăudasem site-ul găsit absolut întâmplător. Acolo, nebunie curată!
Mingea a luat locul uneltelor de meşteşugit de pe vremuri, puii etniei care domină Toflea fiind extrem de mândri de echipamentul pe care scrie Juventus.
„Ăsta se face fotbalist, şi ăsta are talent… Eh, lu’ ăsta-i place mai mult matematica”, a încercat să ni-i descrie Mitică Stoica, omul de afaceri care a ţinut să înfiinţeze un club al copiilor de ţigani.
„Sunt mulţi, de ce să-i pierdem?”
De ce fotbal, de ce Juventus, de ce numai pentru copii şi juniori? Patronul exoticei asociaţii sportive nu se fereşte de cea mai sinceră explicaţie posibilă:
„Domnule, la noi evoluţia natalităţii întrece orice aşteptare şi am zis să le dau o şansă acestor copii. De ce să-i pierdem şi să devină viitori infractori din Italia şi Germania, când putem să-i ţinem aici, la Toflea, cu o motivaţie anume? Şi de aceea i-am zis şi Juventus, că e doar pentru latura juvenilă, iar fotbalul în satul nostru are tradiţie, este foarte iubit. Vrem să-i creştem prin educaţie şi sport”.
Peste 100 de copii sunt legitimaţi la Juve din nordul judeţului, iar principala regulă pe care puştii trebuie s-o respecte este frecventarea orelor de curs de la şcoală. „Poate să fie cel mai talentat. Dacă fuge de la ore, nu mai are loc la noi”, adaugă preşedintele Stoica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *