Shadow

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie înființează Biroul de catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului

varsanufieÎn ședinta Permanenței Consiliului Eparhial din data de 9 Iunie 2015, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Ramnicului a înființat Biroul Eparhial de catehizare a rromilor. În aceeași ședință, teologul rrom Nicolae Dorin Buda a fost numit preot misionar pentru persoanele care aparțin acestei minorități și inspector coordonator al biroului nou înființat.
Principalele activități ale Biroului Eparhial de catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului vor fi derularea de programe misionare, culturale și sociale în comunitățile de rromi din județul Vâlcea.
La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, care a coordonat deja apariția primei Cărți de rugăciuni si a primei înregistrări audio a Sfintei Liturghii în limba rromani, se va continua traducerea unor sfinte taine și ierurgii, spre folosul duhovnicesc al tuturor rromilor din Vâlcea.
Prin acest demers, Arhiepiscopia Râmnicului vine în întâmpinarea credincioșilor rromi pentru a cunoaște mai bine credința ortodoxă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *