O CEARTĂ între un RROM și un ARAB a provocat lupte de stradă în ANGLIA

romi-mb-465x390Cartierul Page Hall din Sheffield, marea Britanie, este locuit laolaltă de britanici, pakistanezi, yemeniți și romi. La începutul lui mai au început încăierările în masă între romi și yemeniți care a necesitat intervenția poliției.
Fostul ministru britanic David Blunkett, unul dintre parlamentarii orașului Sheffield, a avertizat că tensiunile din Page Hall ( o rețea de străzi care nu măsoară nici măcar o milă) sunt în creștere după o perioadă în care viața rezindeților a decurs în bună rânduială. Și-au făcut cumpărăturile în aceleași locuri, și-au dus copiii la aceleași școli pentru ca acum să se lupte unii cu alții în stradă, scrie Daily Mail.
Tot scandalul a pornit de la câțiva romi veniți din Slovacia care se pare au reușit să tulbure apele în cartierul britanic.
Anul trecut, David Blunkett a cerut iarăși populației rome să-și schimbe comportamentul în urma nenumăratelor plângeri care sesizau scandalurile, gunoiul și obiceiul acestora de a urina pe stradă. Așa ceva este inacceptabil, a spus fostul ministru britanic.
Potrivit cifrelor oficiale, mai mult de 900 de familii din Slovacia și-au stabilit somiciliul în Page Hall.

Leave a Reply

Your email address will not be published.