Shadow

Doi romi au accidentat mortal o femeie şi au rănit opt persoane. Reacţiile sunt furibunde: “Buldozer! Le vom rade de pe faţa pământului taberele din Roma

romi-pavia1-465x390Poliţia din Roma caută doi suspecţi de etnie romă care se aflau într-un autovehicul ce a accidentat mortal o imigrantă filipineză şi a rănit alte opt persoane, declanşând o serie de reacţii aprinse pe reţelele de socializare, relatează ANSA, conform mediafax.
Cei doi suspecţi au reuşit să fugă pe jos, dar poliţiştii au prins o tânără de etnie romă, în vârstă de 17 ani, care se afla cu ei în maşină. Căutările poliţiei se concentrează acum pe taberele de romi din capitala italiană.
Femeia moartă în urma accidentului este o imigrantă din Filipine, care avea 44 de ani. Trei dintre cele opt persoane rănite se află în stare critică la spital.
Incidentul a declanşat reacţii furibunde pe reţelele de socializare, mulţi dintre utilizatori postând comentarii rasiste şi ameninţări, referitoare la faptul că suspecţii sunt romi.
Matteo Salvini, liderul partidului xenofob italian Liga Nordului, a reiterat apelurile sale privind demolarea taberelor de romi din Roma. “Trei romi au fugit de poliţie după ce au ucis o femeie şi au rănit opt persoane”, a scris Salvini pe Facebook. “Se pare că maşina era înmatriculată pe numele unui rom”, a adăugat el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *