Shadow

TRADATOR DE NEAM

alexandru-diamantNemernic”, “tradator de neam” si “pus sa destram romii” (alaturi de  “am produs ura” din partea romanilor fata de romi – in urma publicarii raportului “Romii din Romania de la tap ispasitor la motor de dezvoltare”), “urasc limba romani”, “om hot care umblu dupa mandrie” etc. au fost doar cateva dintre cuvintele adresate de un prieten virtual de pe FB. Aceste cuvinte dragalase mi-au fost adresate astazi intr-o discutie virtuala care a avut ca punct de plecare pozitia mea din weekend, cea de a sustine drepturile minoritatii LGBT.
Nu il voi scoate din lista de prieteni si nici nu voi spune cine este. Lui, si celor care gandesc ca el, le spun (lui ii repet ce i-am zis in privat) ca voi face tot ce pot pentru a apara dreptul lui sa isi exprime parerea, chiar si atunci cand nu imi convine.
In acelasi timp lui, si celor care gandesc ca el, le spun ca nu am de gand sa inchid ochii la inegalitatile si discriminarile existente in societate indiferent de originea etnica, orientarea sexuala, limba vorbita, apartenta de gen etc a victimei/ agresorului.
Iar daca aparand drepturile persoanelor LGBT ma face mai putin rom, aste este….nu imi doresc nici aprecierea si nici colaborarea cu cei care gandesc asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.