Falsi cersetori romani, arestati in Austria

Falsi-cersetori-romani--arestati-in-AustriaO grupare de hoti din Romania, care pozau in cersetori, dar comiteau spargeri de locuinte, a fost arestata de politia din Salzburg, Austria.
Potrivit presei austriece, cei cinci romani cerseau pe strazi insa, in realitate, faceau bani din spargerea locuintelor din intreaga Austrie. Acestia au spart pana la 80 de locuinte si au furat masini si bani, scrie The Local.
Dupa ce au spart unele locuinte, hotii au gasit chiar timp pentru a face dus, in timp ce proprietarii dormeau.
Politia a estimat ca gruparea de falsi cersetori a furat bunuri in valoare de 130.000 de euro.
Presupusul lider al gruparii are 37 de ani si a fost arestat in urma cu doua saptamani la gara din Salzburg. Politia a inceput verificarile in cazul sau dupa ce a fost implicat in furtul unui Mercedes in Austria, anul trecut. Masina a fost gasita in Ungaria si a fost arestat un tanar roman de 22 de ani. Ancheta i-a condus pe politisti la complicii sai, o romanca de 29 de ani, doi romani de 21 si 40 de ani si liderul gruparii, de 37 de ani.
Politia spune ca gruparea cersea in timpul zilei si “prospecta” locuintele in care traiau varstnici. Romanii le bateau la usa si ii intrebau daca le pot umple o sticla cu apa. In vreme ce victima pleca sa aduca apa, un complice se strecura in casa si cauta bunuri de valoare.
Femeia chiar ar fi oferit favoruri sexuale si “masaje” barbatilor, in locuintele acestora. In vreme ce ea ii tinea ocupati pe batrani, un complice fura bijuteriile si banii din locuinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.