Shadow

Florin Motoi, cunoscut lider al comunităţii rome: «Este un pericol pentru copiii noştri»

leo_e2e22693faSpectacolul mediatic pe care Leo de la Strehaia îl oferă în fiecare seară la televizor nu putea fi trecut cu vederea de liderii comunităţii din care face parte. Unul dintre aceştia, Florin Motoi, îl cataloghează pe “prinţul ţiganilor” drept un pericol pentru copiii etnicilor romi şi, în plus, spune despre Leo că nu e demn nici să fie judecat după legile ţigăneşti.Leo ar fi scăpat probabil de criticile din etnia sa dacă la televizor n-ar fi susţinut că el şi familia lui sunt romi tradiţionali, care trăiesc încă pe baza regulilor stricte ale comunităţii. “Sunt de acord că e dreptul lui să vorbească despre propria-i persoană, însă fără să implice întreaga etnie în acest teatru de prost gust, pus în scenă doar pentru bani”, îşi începe tirul acuzaţiilor Florin Motoi, preşedintele Uniunii Naţionale a Comunităţilor de Romi.
Motivat de faptul că, prin asociaţia pe care o conduce, încearcă să modernizeze şi să promoveze tradiţiile rome, Motoi îl “urechează” pe “prinţul ţiganilor” pentru că le dă un exemplu prost tuturor copiilor din etnie.
“Pe zi ce trece, devine un real pericol pentru copiii noştri, care, vrând-nevrând, o să li se formeze ideea că aceasta e modernitatea, cea prezentată de Leo, ori lucrul ăsta e total fals! Din contră, educaţia este ceea ce trebuie să primeze. Aşa că banii mulţi pe care susţine că îi are, precum şi maşinile de lux pe care le face cadou prostituatelor cu care se înhăitează mai bine i-ar investi în educaţia copiilor cu probleme sociale”, a continuat el. Dacă în condiţii normale, Leo ar fi putut fi chemat la judecata ţigănească pentru derapajele sale, circul pe care- l face la televizor l-a îndepărtat, potrivit lui Motoi, inclusiv de această cutumă specifică etniei rome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *