Shadow

ANL construieste 300 de case noi pentru rromi

bloc-anlANL a primit undă verde pentru construcţia a 300 de case noi pentru rromii cu venituri reduse din ţară. Agenţia Naţională pentru Locuinţe trebuia să înceapă construcţiile acestor case noi încă din 2008, însă programul a fost amânat timp de 6 ani.
ANL va începe anul acesta să construiască 300 de case noi pentru rromii cu venituri reduse din ţară. Persoanele eligibile pentru aceste case noi trebuie să aibă un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimul an, mai mic decât salariul mediu net lunar pe total economie.
Cele 300 de case noi care se vor construi în 2014 vor fi distribuite în judeţe precum Arad, Bihor, Braşov, Constanţa, Iaşi, Olt, Mehedinţi, Bistriţa-Năsăud sau Sibiu. Pentru construirea locuinţelor, ANL va avea la dispoziţie o sumă de 10 milioane de euro, dintre care aproximativ 2 milioane de euro vor fi bani de la bugetul de stat.
Agenţia Naţională pentru Locuinţe investeşte aproape 38 de milioane de euro în 2014
În afara proiectului de 300 de case noi pe care le vor construi pentru rromi, ANL intenţionează să mai investească aproape 38 de milioane de euro în programul “Locuinţe pentru tineri în regim de închiriere”. ANL va scoate din buzunarul propriu 11,4 milioane de euro, iar restul de bani vor proveni de la bugetul de stat.
În total, pentru anul 2014 cheltuielile ANL sunt estimate la 43,3 milioane de euro, din care 2,6 milioane reprezintă cheltuieli cu personalul, iar aproape 700.000 de euro reprezintă cheltuieli cu bunuri şi servicii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *