ZECI DE RROMI au ocupat cu forța o proprietate chiar lângă sediul GUVERNULUI SPANIOL

tabaraUn grup de rromi proveniţi din România şi-a instalat tabăra în centrul Madridului, în cartierul Moncloa, la câteva sute de metri de clădirea guvernului spaniol, potrivit un comunicat al FADERE ( Federaţia Asociaţiilor Româneşti din Europa). Tabăra este montată pe un teren privat, care aparţine Universităţii Complutense din capitala spaniolă. Proprietarul terenului intenţionează să îi dea în judecată pe rromii care şi-au instalat tabăra în acea zonă, în timp ce autorităţile de la Madrid declară că nu pot face nimic pentru a-i evacua.
Rromii ar putea rămâne acolo timp de şase luni, deoarece o lege dată de guvernul spaniol protejează persoanele care ocupă prorpietăţi private, iar un proces de evacuare a acestora ar dura cel puţin jumătate de an.
Sâmbătă dimineaţă, o echipă FADERE s-a deplasat la aceştia pentru a-i convinge să părăsească terenul.
“Ne-au spus că nu au nevoie de nimic decât de bani. Au recunoscut faptul că majoritatea dintre ei cerşesc şi că s-ar întoarce mâine acasă dacă Guvernul Spaniol le-ar da bani. Am încheiat un acord cu o companie de autocare pentru a-i transporta gratis, însă eu mă tem că in final nu vor dori să plece”, a declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.