Shadow

Să n-ai încredere în amante

alexandru-diamantÎntre cei doi a existat o idilă de câțiva ani, care, „coincidență”, a încetat exact atunci când Frâncu a început să urce pe scara socială: președinte PNL -deputat – senator – primar.
Întrebările incomode constituie subiectul zemos. Pentru presa care focalizează asupra cazurilor feroce şi un pic revansând.
Bulversat de ritmul de idei ale tranziţiei, românul nostru se refugiază instinctiv în braţele paternaliste.
O stare de disconfort perpetuă, prilej de măcinare şi frustare ani în şir, în care trăieşti cu sentimentul de a fi unicul asin la căruţă. Muncim pe rupte, dar în România, teoria dominoului nu funcţionează. Există multe feluri prin care personaje mitologice reprezintă nivelul strategiei şi indicaţiile preţioase, manipulând pe oricine, ridicând minciuna la niveluri superioare. Toţi ştiu că nu este aşa, toţi se comportă pe dos (multe proaste ajung savante). În multe cazuri, spaţiul irespirabil al unei minţi bolnave, unde se întâlnesc anonime singuratice, războinice, infatuate, ca pe maidan, în care se întrec în creativitate cei care inventează înjurături şi născocesc biografii false şi întâmplări aiuritice. Perversitatea a ajuns la culmi ameţitoare.
Pe de altă parte, înscenarea şi abuzul are nevoie de public şi de entuziasmul altora şi diabolizarea lor este cea mai evidentă dovadă a falsului pe care-l întreţin. Am auzit zeci de poveşti despre parveniţi care dintr-o dată au descoperit Parisul. Odată cu foiletonul care nu se mai termină, au apărut şi efecte secundare, pentru că sentimentele lor s-au risipit în cele patru vânturi. Nu ştiu, dar câteodată mi se descarcă accidental, slobozind cuvinte bune în urechile epilogului. Minciuna, viclenia şi calomnia pot fi mai groaznice decât glontele unui revolver. Aşa s-a întâmplat şi cu şefa Aura, în care domnul Frâncu a avut încredere şi i-a dat bani, ea fiind de fapt o anonimă care nu era băgată în seamă de nimeni. Dar domnul Frâncu nu a crezut că dacă în dă pâine, ea muşcă mâna care a hrănit-o şi a mângâiat-o. Prăduitoarea (sifoana) vânzătoare de cetate l-a distrus moral, material şi de caracter pe domnul Frâncu.
Nu îl mai ascultă nici pe un profesionist. Domnul Pirnea, directorul postului tv Vâlcea 1. Minciuna şi trădarea a fost şi va rămâne în istorie. După ce a fost arestat Frâncu, nu s-a mai auzit de Aura. Domnul Pirnea a rămas tot şef şi tot profesionist. Avem şi ziarişti care se plâng de felul în care cititorii cred că ziarul şi presa scrisă este o hazna în subsolul creaţiilor. Dar nu pot face nimic pentru a-i civiliza pe cititori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *