Shadow

Vocea Rusiei: Problema rromilor divizeaza Europa

problema tigani rusiaAparatorii drepturilor omului acuza statele europene ca sunt incapabile sa protejeze rromii care locuiesc pe teritoriul lor. Amnesty International transmite ca rromii sunt expusi “la amenintari cotidiene de expulzare fortata si de agresiune”.
“In loc sa recunoasca aceasta situatie rezultata din incapacitatea de a asigura rromilor respectul drepturilor omului, anumiti lideri europeni prefera sa-i acuze chiar pe rromi”, se arata intr-un raport al acestei organizatii umanitare, citat de editia franceza a Vocii Rusiei.
Situatia este ilustrata de un articol dintr-un ziar suedez, “Dagens Nyheter”, potrivit caruia in Suedia cersetorii sunt in mare parte rromi romani. Chiar daca cele mai mari tari europene acorda prin intermediul UE o asistenta financiara imensa Romaniei, conform sursei citate, au fost alocate doar sume minime pentru a imbunatati conditiile de viata ale populatiei rrome din interiorul tarii si pentru a diminua migratia rromilor in Occident.
Uniunea Europeana, pentru incluziunea rromilor: Educatia e singura solutie!
In aceeasi masura, acest lucru este valabil si pentru alte tari precum Slovacia si Ungaria, precum si alte state din Europa de Est. Vecinii occidentali ai acestor tari le-au amenintat cu toate sanctiunile posibile, mergand chiar pana la excluderea din Uniunea Europeana, daca nu se rezolva problema rromilor, mai scrie Vocea Rusiei.
Analistul politic si director al Centrului pentru conflicte etnopolitice si interetnice al Institutulu

Leave a Reply

Your email address will not be published.