Edilul Romei a îndemnat la calm, după ce trei romi au provocat un grav accident rutier. “Să arunci gaz pe foc e… o crimă indiscutabilă”

roma-2015Primarul Romei, Ignazio Marino, a avertizat joi asupra pericolului de a cădea în “capcana” rasismului după ce trei adolescenţi romi au provocat un accident soldat cu moartea unei femei şi rănirea altor opt persoane, dintre care trei grav, relatează ANSA, în pagina electronicăRoma nu va fi atrasă în centrul unei dispute electorale”, a declarat el. “Unii – ca (liderul partidului populist de dreapta Liga Nordului) Matteo Salvini şi imitatorii săi romani – alimentează ura cu riscul izbucnirii unor noi violenţe”, a declarat Marino.
“Să arunci gaz pe foc este … o crimă indiscutabilă, una de neiertat din partea oricui are responsabilităţi locale sau naţionale”, a declarat el.
Primarul a vorbit despre afişele rasiste apărute în cartierul Boccea din Roma, nu departe de staţia de autobuz unde a avut loc accidentul soldat cu moartea unei filipineze în vârstă de 44 de ani. Refuzând să oprească la semnalul carabinierilor, şoferul unui vehicul Lancia Lybra a lovit cu mare viteză nouă persoane, în zona Mattia Battistini (Boccea) din Roma. Una dintre persoane a murit pe loc, iar opt au fost rănite, trei fiind în stare gravă.
“Ţigani hoţi şi ucigaşi”, se poate citi pe unul dintre afişe.
Anterior în cursul zilei, familia unuia dintre cei doi minori căutaţi pentru acest accident a cerut iertare victimelor. “Vrem să îi spunem familiei victimei şi tuturor răniţilor că ne pare rău”, au declarat ei. “Dacă ne-am putea întâlni cu ei, le-am cere iertare”, au adăugat aceştia.
Sora unuia dintre cei doi minori romi căutaţi declarase anterior că fratele ei “nu răspunde la telefon”. “Nu ştim unde este. Dacă apare, îl vom duce la magistrat”, a declarat fata, pe nume Claudia.
Poliţia din capitala italiană a lansat o operaţiune masivă de urmărire a romilor. Doi minori au fugit pe jos, dar poliţia a reţinut o fată în vârstă de 17 ani de etnie romă, care se afla în maşină. Adolescenta probabil că nu se afla la volan, dar anchetatorii o consideră responsabilă împreună cu ceilalţi de ceea ce s-a întâmplat, au declarat surse citate de agenţia italiană.
Poliţia se concentrează pe căutarea unor suspecţi – ale căror identităţi susţin că le cunosc – din taberele de romi din capitală, au declarat sursele citate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.