De ce moare sufletul

alexandru-diamantLacrimile sunt cuvintele nerostite ale sufletului  ei  de femeie buna si cinstita cum a fost al sororii noastre, FINLANDA, o tiganca de onoare.  Dar… sufletul nostru plânge nu pentru că ar fi slab sau nu ar putea înţelege… el plânge pentru că ea a fost prea puternica şi a rezistat atâta timp… Purtam  în suflet o povară care îmi face ca paşii să se împleticească, să nu mai recunoască drumul  catre casa ei … şi  ochii, altădată visători acum… să privească numai prin ceaţa lacrimilor. Când pe pământ crezi că nu mai este ceva pentru tine… atunci de ce să mai ridici capul?… nu mai ai nimic de pierdut… visele s-au spulberat, sufletul plânge, paşii se vor opri… pentru ce să mai lupţi?… nu se mai întrevede nici un strop de lumină, totul este cufundat în întuneric……
Părerile referitoare la cauzele acestor tragedii sunt foarte diferite. Unii îl învinuiesc pe Dumnezeu spunând că i-a abandonat pe oameni. Alţii sunt de părere că Dumnezeu vede suferinţele noastre, dar nu vrea să intervină. Iar o idee larg răspândită este aceea că unii sunt predestinaţi să treacă prin astfel de tragedii. Dar care sunt adevăratele cauze ale suferinţei şi când va lua ea sfârşit? În articolele următoare vom analiza răspunsurile demne de încredere pe care le dă Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu. Sufletul unei femei este o enigmă.Fericiti sunt aceia care nu viclenesc si care nu inseala, care nu fura si care nu isi pun nadejdea in puterea mintii lor. De asemenea, nu sunt  fericiti  in veci   aceia care isi   blesteama mamele   desi    mamele si-au pus nadejdea in copii.
Lor “Daca ai fi luat aminte la poruncile Mele”,  de mama, fericirea ta  va fii mare   De ce?… pentru că un suflet nu poate lupta singur, la infinit… lânga el ar trebui să fie un alt suflet,  de copil   care să lupte împreună cu el… sufletul singur moare… moare din prea multă durere, din prea multă singurătate… ADIO, DOAMNA FINLANDA!

Leave a Reply

Your email address will not be published.