Platforma europeană pentru incluziunea romilor

kalderash-rom-maria-mercedesEducația, sănătatea, locuințele și locurile de muncă sunt prioritățile pentru incluziunea romilor. Acestea au fost stabilite în cadrul Platformei europene pentru incluziunea romilor. latforma europeană pentru incluziunea romilor, care s-a desfasurat la Bruxelles, contribuie la dezvoltarea politicilor europene și naționale, sensibile la nevoile romilor.
Platforma europeană este un forum de dezbatere a tuturor părților interesate pentru integrarea romilor în Europa.
Obiectivele Platformei europene a romilor au în prim-plan discuții la nivel operațional de integrare a romilor pe teme relevante pentru politicile și practicile de integrare a romilor și angajamentul politic și poziția de integrare a romilor pe agendele politice naționale ale statelor membre ale UE.
Comisarul european pentru Justiție, Consumatori și Egalitate de Gen Vera Jourová a declarat:
“Doresc să îi ajutăm pe toți cei care sunt ori se simt discriminați în Uniunea Europeană și avem nevoie de ajutorul guvernelor, al organizațiilor, al fiecăruia dintre voi pentru că este necesar să combatem orice formă de discriminare. Aș dori să văd romii bucurându-se de egalitate când vorbim de școli, spitale, locuințe și locuri de muncă.”
Fenomenul discriminării există oriunde în Europa, în cele mai multe cazuri la nivel individual. Dar și autoritățile creează chiar ele bariere, bariere în calea integrării romilor, a mai precizat reprezentanta Comisiei Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.