Shadow

Şeful Ligii Nordului din Italia, atacat cu pietre în timp ce încerca să denunţe ajutoarele publice primite de o tabără de romi

matteo-salviniCâţiva manifestanţi au atacat, sâmbătă dimineaţa, la Bologna (centru), maşina tânărului şef al Ligii Nordului, Matteo Salvini, care venea în zonă pentru a denunţa ajutoarele publice acordate unei tabere de romi, relatează Aruncări cu pietre împotriva maşinii, lovituri şi scuipături. Dacă aceasta este Bologna democratică şi primitoare, ar trebui să o eliberăm”, a denunţat europarlamentarul pe conturile sale de Twitter şi de Facebook, unde a publicat fotografii cu maşina sa, a cărui geam din spate a fost spart.
Calificându-i pe agresori ca fiind “bastarzi”, el a dat asigurări că nimeni din maşina sa nu a fost rănit.
Potrivit unor imagini apărute în presă, aproximativ zece tineri care scandau “Ruşine! ” au încercat să blocheze maşina tânărului europarlamentar, care a lovit doi dintre ei, provocându-le vătămări corporale.
Salvini a anunţat că intenţiona să meargă la această tabără pentru a denunţa palma şi insultele primite acum câteva zile din partea unei consiliere municipale de la faţa locului.
Primarul oraşului Bologna, Virginio Merola (Partidul Democrat), a condamnat pe Facebook violenţele comise împotriva lui Matteo Salvini, dar şi-a exprimat, totodată, solidaritatea faţă de tinerii care au suferit vătămări corporale. În plus, el făcut apel la evitarea iniţiativelor susceptibile de a “provoca tensiuni şi confruntări”.
“Provocarea vine din faptul că îi plătim pe toţi aceşti oameni”, a declarat vineri pentru La Stampa Salvini, care a dat asigurări că locuitorii oraşului Bologna plătesc”130.000 de euro pentru electricitatea şi apa” consumate în tabără.
Salvini, care s-a angajat să abandoneze vechile revendicări regionale ale partidului său pentru a se lansa într-un asalt asupra dreptei italiene pe modelul Frontului Naţional (extrema-dreaptă), a respins orice idee de rasism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *