Shadow

CINE FRAUDEAZA ( fura) FONDURILE EUROPENE DESTINATE ROMILOR

soare vlasceanuIntegrarea romilor este una dintre cele mai spinoase probleme cu care se confruntă România şi, în ciuda faptului că în acest scop s-au cheltuit sute de milioane de euro, rezultatele nu se văd. Comunităţile de romi sunt în continuare la marginea societăţii, majoritatea le respinge, se confruntă în continuare cu abandonul şcolar, infracționalitatea şi sărăcia.
Raportul de evaluare a programelor naţionale finanţate de Uniunea Europeană pentru incluziunea romilor, după o analiză a politicilor publice pentru romi, arată că în perioada 1997-2015 suma totală alocată pentru romi a fost de 613,465 milioane de euro. Romanul Soare Catalin profesorul care a accesat si a fraudat (furat) cele mai multe fonduri europene cu ajutorul complicilor, prin tehnicile descrise mai jos. El are o asciatie a tinerilor rromi in care nu se regaseste niciun rom, el find roman. Doar ca asa dă bine la absortia de fonduri europene, pentru ca europenii sunt sensibili cand e vorba de rromii care cersesc in Norvegia, in Suedia si in multe tari europene. De aceea dau bani cu nemiluita ONG-urilor rome. Soare a accesat si angajat toate neamurile cu salarii de peste 1000 de euro lunar si acceseaza dupa bunul plac fonduri pe consiliere. La romii valceni nu a ajuns nici un ban, nimic! Pana cand toleram asemenea hotii pe bani romilor? Din aceşti bani, la Valcea au ajuns aproximativ 5 milioane de euro, dar o cifră exactă a sumelor cheltuite este greu de precizat. Şi
mai greu de cuantificat sunt rezultatele concrete ale acestor investiţii. Zeci de milioane de euro s-au dus pe „dezvoltarea personală” şi formarea profesională a romilor. Indiferent de abordare, ne lovim, inevitabil, de o realitate: România are o problemă cu ţiganii. Să folosim cu cap şi cinstit fondurile dedicate programelor de incluziune. De ce noi? Pentru că noi, românii, conducem această ţară. Ţiganii tot săraci, needucaţi şi izolaţi sunt. Trăiesc într-o ţară cu care nu ne identificăm, banilor deblocaţi de către UE pentru integrarea socială a rromilor „se pierd“ pe traseu. Bani rămân de multe ori doar în documentele unor programe ineficiente cum ar fi imputernicirea femeilor aparţinând minorităţilor entice. La ultima întâlnire s-au prezentat o serie de proiecte în derulare, în valoare de milioane bune de euro, și care dau bine pe hârtie. Însă majoritatea acestor proiecte se axează în principal pe consiliere și informare a romilor, fără a se face ceva concret pentru rezolvarea problemelor cu care aceștia se confruntă, așa că banii se duc, dar problemele rămân. S-au facut mai multe proiecte si multe smecheri la Valcea. Proiectul scoala dupa scoala cu 20 copii romi si 100 romani toti in clasa I, toti la gradinita s-au angajat 30 de copii rromii 70 copii romani. Promotori aceste smecheri sunt inspectoarea pe rromi Cocos si directorul scolii, Mihaescu, un smecheras care se crede bulibasa tiganilor. Ca promotor ia salariu de 1500 de euro lunar timp de 1 an. Directorul Boureci, un alt satrap care atrage fonduri europene pentru rromi avand ceva comun cu rromii, promovandu-i clasa fara sa fie la examen sau sa fie in tara, dar cu un scop bine determinat: sa obtina cat mai multe fonduri europene si sa aiba un salariu de promotor de 2000 de euro lunar. Dar cel mai tare profesor in smecherii si in fraudarea fondurilor europene ramane tot Vlasceanu, cu un salariu de 2500 lunar este si sef de proiect si angajeaza pe cine vrea din profesori din judet si care imparte salariu de promotor cu el si unde credeti ca au destinatie aceste proiecte?
La Colonia Nuci, ca acolo e un os de ros si se merg inchis toti pe burta. Asta a fost concluzia desprinsă la finalul întâlnirii, chiar dacă nu e pe placul tuturor celor prezenti. De soarta țiganilor nu le pasă la romani,
nici la primari, la unii dintre ei, și nici la mulți alții! Oare DNA stie de fraudare a milioane de euro destinate rromilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *