Shadow

Doi copii romi de 4 şi 5 ani au fost căsătoriţi cu forţa de părinţi

mireasa1_04_dac41e1986Imaginile de la nunta dintre cei doi copilaşi au fost publicate de România TV şi au şocat o ţară întreagă. Minorii pot fi văzuţi în curtea unei case, înconjuraţi de zeci de oameni, în timp ce dansează. Cei doi sunt îmbrăcaţi în mire şi mireasă.
Deşi pe filmare se poate vedea cât se poate de clar că are loc o nuntă, primarul din Iveşti neagă ferm acest lucru. Marcel Gheoacă susţiune că în localitatea pe care o patronează nu au avut loc niciodată astfel de nunţi.
“Am făcut o anchetă în toată comuna împreună cu bulibaşa. Am mers din casă în casă încercând să identificăm cei doi copii. Nu sunt romi din comuna Iveşti implicaţi în acest scandal. Nici Poliţia nu a reuşit să-i identifice. Mi se pare absurd. Romii din imagini poartă barbă, ceea ce înseamnă că poartă doliu”, a spus primarul comunei Iveşti, la Pro TV.
Şi romii din Iveşti au negat faptul că în comunitatea lor au loc nunţi între copii. Aceştia susţin însă că obişnuiesc să petreacă în stil mare, ca la o nuntă, dar sărbătoresc, de fapt… zilele de naştere.
Unul dintre invitaţii de la nunta de minori din Iveşti a mărturisit, la Antena 1, că a rămas şocat când şi-a dat seama la ce fel de eveniment a luat parte. “Eu am crezut că mama era cea care se mărita şi şi-a îmbrăcat şi fetiţa în mireasă. Apoi, l-am văzut pe ginerică cu o cravată din aur şi am observat că, de fapt, mirele şi mireasa erau nişte copii. Ei încercau să danseze, să facă ce făceau şi adulţii. Nunta a ţinut de la 12 ziua până pe la 7 seara”, a spus unul dintre nuntaşi, la Acces direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.