Shadow

Sinteşti, satul patronilor. Romii din localitate înfiinţează firme pe bandă rulantă pentru a derula afaceri ilegale

sintestiSinteşti, mica aşezare de la marginea Capitalei, a devenit, în ultimii ani, polul afaceriştilor din România. Romii ce populează localitatea au înfiinţat sute de firme prin care, spun anchetatorii, fac afaceri ilegalePrintre cele 2.000 de suflete, 90 la sută fiind de etnie romă, abia dacă găseşti pe câte cineva cu “clasă”. Romii au uitat de şcoală şi chiar până şi puradeii ştiu că banul vine din fier. Din fier vechi după care caută cât e ziua de lungă.
Mai nou, lumea s-a deşteptat şi sătenii cu palate şi maşini luxoase lângă cortul din curte s-au apucat de afaceri serioase. Cam 70 la sută dintre ei fac asta!
Cine vrea să scape de TVA, de dările la stat ştie că aici găseşte oricând o firmă cu patron care să-l scape de probleme. Astfel, în ultimii ani, sute de firme cu ştampilă de Sinteşti au ieşit la lumină.
Mascaţii şi poliţiştii descind la Sinteşti aproape în fiecare lună. Ultima acţiune a fost a poliţiştilor de la “Economic” din sectorul 1 al Capitalei, care căutau patroni de societăţi comerciale implicaţi în afaceri necurate.
500 de lei pe o semnătură
Până şi cei mai săraci din localitatea ilfoveană, pentru care alfabetul este încă o enigmă, câştigă bani. Asta pentru că romii ce-şi duc traiul în colibe primesc între 300 şi 500 de lei dacă devin administratori la firme-fantomă, prin care ulterior se fac tranzacţiile necurate. Omul e luat, îmbrăcat cu “haine de Obor” şi dus la bancă să-şi pună iscălitura pe acte.
“Nu avem o situaţie clară a numărului de firme din Sinteşti. Romii le fac, le ţin o perioadă, după care le închid şi deschid altele. E o întreagă nebunie… Mai nou, chiar dacă locuiesc aici, le fac cu sediul social în Giurgiu. Asta pentru că poliţişti din mai toate judeţele au ajuns cu anchetele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *