Romii au “încins” un oraş din America

romi_reuters_01Furtul unei biciclete a pus pe jar un cartier din oraşul american Houston, transformat într-o veritabilă zonă de război între tabăra localnicilor şi cea a imigranţilor româniFurtul unei biciclete,  a provocat o revoltă în toată regula în oraşul american Houston pentru aplanarea căreia poliţia locală a fost nevoită să mobilizeze forţe semnificative. Protagoniştii incidentului sunt membrii unei comunităţi de romi originari din România, potrivit postului local de televiziune KHOU.
Astfel, miercuri după-amiază, poliţia din Houston, cel mai mare oraş din statul Texas, a primit un apel de urgenţă privind comiterea unui furt într-un complex rezidenţial, urmat de lupte de stradă în toată regula într-un cartier din nord-vestul metropolei. Când oamenii legi au ajuns la locul incidentului au descoperit bărbaţi, femei şi copii încăierându-se în plină stradă.

Răngi şi pistoale

Totul a pornit de la furtul unei biciclete de pe veranda unei locuinţe, atribuit unor copii romi. Proprietarii de drept, o familie de afro-americani, au venit să îşi revendice bunul, moment în care a izbucnit tărăboiul. Romii au folosit leviere pentru a se apăra de familia păgubită şi de prietenii care i-au sărit în ajutor. Imigranţii români susţin că au fost atacaţi de persoane înarmate şi au fost nevoiţi să se apere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.