Shadow

CAT ÎI PASĂ DE RROMI LUCIANEI, EXPERTA DE LA PREFECTURA

alexandru-diamantAvem nevoie de scandal şi de oameni proşti. Altfel, funcţia vitală a clevetelii se strică, iar specia umană se prăpădeşte. Am observat că bârfa e panaceu. Atâta vreme cât descoperi un bou mai mare decât tine eşti în afara oricărui pericol.  Va trebui să ne sacrificăm, să păcătuim, să ne punem poalele în cap cum  zic romanii ca  fac tiganii, pentru a scăpa de energiile acumulate la modul agasant. Păcătoşi din toate ţările, uniţi-vă ideile! Şi hai să construim o lume mai dreaptă! Ca să ne priască şi nouă, tâmpiţilor rromi,  salahori  si sclavi  ai  vremurilor moderne.
Nimic nu e mai reconfortant decât să vezi că, aşa ciudat cum eşti tu, printre alţi ţăcăniţi  prefectul  Cornoiu este  un nacealnic, un bulibaşă al  Valcii.  Ce faci când un om nu mai crede în roboteala cinstită  al expertului   rrom care este  terorizat    de  prefect   si intodeaune este pus la colt   de prefect. Când un om este privit cu antipatie ies în relief micile cusururi.  Luciana, experta pe problemele rromilor,  o alta tuta de  nota  4.50, ca atat aluat la examen,  pe deasupra e romanca, neavand nimic in comun cu rromii  decat ca este tuciurie, n-are  interes  sa faca ceva pentru comunitate rromilor. Ccred ca nu este lasata,  dar nici nu insista.  NU s-a mai   facut   grupul de lucru cu rromi  de anii trecuti.  “Noi ne facem că muncim, ei se fac că ne plătesc”, “capul plecat sabia nu-l taie” – există un bogat folclor al prefăcătoriei, “şmecherelii”, la Prefectura Valcii  prefectul Cornoiu mangaie frumos rromii pe crestet apoi le da un sut in fund. Intrebarea mea este. Chiar este asa? Chiar legea este respectata? Victima   propriilor alegeri! Eu am recomandat-o   pe nevleaga. Concluzia ar trebui să fie una singură, în ambele cazuri: rromii nu există   in judetul  VALCEA.
“Limba de lemn” este folosita in proportie de 99% in politica. Adica mai pe romaneste, cuvinte multe si de effect (sonor) care nu vor a spune nimic, nu lamuresc niciodata nimic, insa umplu bine spatiu si lasa cu gura cascata prostimea, minunata de desteptaciunea celui ce o cuvanta. EXPERTUL rrom urmăreşte îmbunătăţirea relaţiilor de parteneriat între comunităţile de rromi vulnerabile şi instituţiile publice la nivel local, judeţean, regional şi naţional, în vederea creşterii incluziunii sociale a rromilor din România. Trebuie sa contine un anumit gramaj de imbecilitate, unul de ineficienta si altul de vrajeala obosita care nu serveste decat a umple dosarele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *