Shadow

Un politician finlandez propune microciparea persoanelor care primesc ajutor social

finlanda-2Pasi Maenranta, un politician din partidul de extremă dreapta True Finns, este îngrijorat de persoanele care primesc ajutor social şi ar dori ca acestea să fie microcipate”Nu ştim în ce situaţii pleacă oamenii în afara ţării. Este posibil ca ajutoarele noastre sociale să fie folosite pentru a întreţine o viaţă de lux în ţări cu un cost mai scăzut al nivelului de trai. Sper să schimbăm acest lucru”, a scris Maenranta pe Facebook.
Comentariul său survine după ce în mass media au apărut informaţii potrivit cărora printre cei care au beneficiat de ajutor social s-au numărat şi câţiva recruţi ai grupării teroriste Statul Islamic. Dincolo de microcipul implantat sub piele, politicianul ar dori ca persoanele respective să poarte şi brăţări de supraveghere. Dacă brăţara respectivă este ruptă, plata ajutorului social va fi întreruptă.
Politicianul sugerează că acest sistem ar fi voluntar, dar cei care vor pleca din ţară fără să se supună microcipării vor pierde ajutorul oferit de stat. Acesta a mai declarat că metodele ar putea fi folosite pentru a-i găsi pe oameni în urma unor cataclisme naturale sau alte evenimente nefericite.
Maenranta nu se teme că ar putea încălca dreptul la intimitate al persoanelor respective, deoarece acestea îşi publică oricum datele personale pe Facebook sau Google şi sunt urmărite prin intermediul smartphone-urilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *