Shadow

Ghiozdane cu penare şi rechizite din partea poliţiei, pentru zeci de copii romi

ghiozdaneZeci de copii din comunităţile de romi au primit ghiozdane cu penare şi rechizite, articole de papetărie şi birotică pentru şcoală, în urma unei acţiuni a poliţiei, au anunţat ieri reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.
Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 10-12 august a.c., în parteneriat cu Romanian Children Humanitarian Foundation, în comuna Pătrăuţi şi pe strada Mirăuţi, din municipiul Suceava.
Purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, subcomisarul Ionuţ Epureanu, a declarat ieri că în cadrul acţiunii s-au purtat discuţii pentru stimularea părinţilor din comunităţile de romi să îşi înscrie copiii la şcoală şi să se implice activ în educaţia acestora.
„ Este un mesaj clar al poliţiştilor care îi îndeamnă pe copii să meargă la şcoală, să aibă rezultate bune pentru a deveni un sprijin pentru comunitate şi a dezvolta un comportament adecvat. Poliţiştii stimulează astfel dezvoltarea unui comportament antiinfracţional şi antivictimal, promovând educaţia – factor principal în activitatea de prevenire a infracţionalităţii”, a subliniat subcomisarul Epureanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *