Supărare mare în rândul romilor dintr-un sat din Iași: «Să ne repare drumu’, că-mi rup Merțu’!»

mertanEdilul unei comune din Iaşi şi-a pus în cap toată comunitatea de romi! Oamenii se plâng că nu au canalizare, apă, gaz şi îşi rup limuzinele în uliţele neasfaltate!Toată comunitatea de romi din Zanea, Iaşi, e în fierbere de câteva zile, iar oamenii supăraţi au ieşit pe uliţe să îşi strige nemulţumirile. Pirandele se plâng că trăiesc ca în Evul Mediu – canalizare nu au, apă în casă să spele puradeii, nici atât şi nici nu se pune problema de gaze. De departe însă, cea mai mare amărăciune pare a fi drumul.
“Domnul primar nu vrea să facă nimic, ne-am dus să ne repare drumu’, că-mi rup Merţu’, dar nu a vrut. Abia am cumpărat maşina, am dat 20.000 de euro pe ea şi acum s-a stricat prin gropile astea”, se plânge Aurica Stănescu şi ne explică supărată că acum are de schimbat suspensiile, bucşele şi i-a mai sărit şi vopseaua din cauza unui bolovan!
Palatele au distrus uliţele
Lângă ea, un bărbat oftează de parcă îl doare sufletul şi ne explică faptul că pentru orice bărbat din comunitatea de romi maşina este foarte importantă şi trebuie să fie prezentabilă. Tocmai de aceea, fiecare bolovan care sare de pe uliţă în tabla maşinii e ca o sabie în inima şoferului. “Plătim asigurări, rovinieta, dar degeaba! Am investit 10.000 de lei în maşină, iar după câteva zile mi s-a rupt spoilerul şi am mai dat 2.500 de lei”, se plânge proprietarul.
De cealaltă parte, edilul comunei susţine că singurii vinovaţi pentru această situaţie sunt chiar ce cei care se plâng! “În proporţie de 70%, drumurile din satul Zanea sunt asfaltate, însă există unele care sunt prea înguste, sunt nişte uliţe pe care putem doar să le pietruim. Oricum, proprietarii din zonă nu respectă nici un fel de reguli de urbanism, aşa că s-a ajuns ca terenul să nu mai poată suporta greutatea, iar acum se surpă”, a declarat primarul Cătălin Lupu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.