Băut şi fără permis, un şofer de etnie romă a luat „contact” cu trenul

mascati-tigani-lugoj-728x336Soferul bulgar  a văzut moartea cu ochii în dimineaţa zilei de ieri. Deşi nu avea permis de conducere şi pe deasupra era şi băut, Vasile Ovidiu Rusu, de 34 de ani, din Humoreni, s-a urcat la volanul unui autovehicul marca Hyundai şi a plecat la drum. Nu a ajuns însă prea departe, pentru că la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată din localitatea Humoreni a luat “contact” cu trenul.
Şoferul de etnie romă nu s-a asigurat suficient de bine, iar trenul regio 5735 Suceava – Cacica l-a lovit în portiera laterală dreaptă. Spre norocul său, maşina condusă de Vasile Ovidiu Rusu a fost aruncată în exteriorul şinelor de cale ferată şi în acest fel şoferul imprudent a scăpat cu doar câteva zgârieturi.
Imediat la faţa locului s-au adunat circa 30 de membri ai comunităţii de romi din Humoreni, care au vociferat şi l-au acuzat pe mecanicul de locomotivă că este vinovat de producerea accidentului. După aproximativ 30 de minute, trenul a plecat spre Cacica, locomotiva având avarii minore. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Poliţiei Transporturi Feroviare, care după ce l-a legitimat pe Vasile Ovidiu Rusu a constatat că acesta nu are permis de conducere. Pentru că mirosea a alcool, şoferul a fost dus şi la spital unde i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Vasile Ovidiu Rusu s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, dar lista acuzaţiilor s-ar putea extinde în funcţie de rezultatul probelor de sânge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.