Shadow

Schimb de mame», în varianta minoritară! Două tinere rome din Vrancea au trecut peste formalitățile legale și au încercat o adopție «la negru»

tigani-01_f53d7ea05ePoliţiştii vrânceni încearcă să descâlcească o poveste cu iz penal în care personaje sunt o femeie gravidă, copilul ei nenăscut şi o vecină de-a acesteia care îşi dorea din tot sufletul să devină mamă, dar fără să nască. Cercetările ar putea scoate la iveală chiar şi un posibil trafic de persoane!Când a simţit că i-a venit sorocul să nască, Larisa Mihaela Constantin (19 ani) a dat fuga, la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul Judeţean din Focşani pentru ca nou-născutul ei să nu se vină pe lume în colbul localităţii natale, Slobozia Bradului, acolo unde aproape toată suflarea este de etnie romă. În camera de gardă însă, viitoarea mămică a fluturat pe sub nasul medicilor şi al asistentelor de gardă un buletin de identitate al unei anume Camelia Vasile.
Iniţial, datorită asemănării izbitoare dintre chipul Larisei şi fotografia din buletinul cu care s-a legitimat, nimeni nu a realizat că, de fapt, gravida din faţa lor se foloseşte de identitatea altei persoane.
La scurt timp însă, după ce actul a trecut prin mai multe mâini, iar tânăra a intrat în proceduri medicale specifice, doctorii s-au lămurit şi i-au anunţat pe poliţiştii vrânceni care au preluat cazul.
Bebeluşul era promis vecinei
Luată la întrebări, viitoarea mamă le-a spus poliţiştilor că, împeună cu familia sa, a decis ca bebeluşul pe care-l poartăn pântece să fie dat vecinei sale Camelia, cu al cărei buletin s-a legitimat la spital.
Conform înţelegerii de care vorbesc cele două femei, Camelia urma să adopte copilul de la mama naturală – măcinată de o sărăcie lucie -, dar, pentru a trece de eventualele obstacole ridicate de birocraţie, au simplificat, în felul lor, povestea care acum face obiectul unui dosar penal.
Mama naturală este încă în spital şi aşteaptă să nască. Oamenii legii iau în calcul toate ipotezele, chiar şi pe aceea de trafic de persoane.
“Cercetările ar putea scoate la iveală chiar şi o posibilă infracţiune de trafic de persoane. În urma unor asemenea tertipuri, copiii pot fi scoşi apoi din ţară şi traficaţi. În acest moment se fac cercetări, cel puţin oficial, pentru fals privind identitatea”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *