ROMII – DE LA EUGENIE LA EUTANASIE

alexandru-diamant”Țiganul când a ajuns împărat, întâi pe tată-său l-a spânzurat” e, evident, un stereotip despre egocentrismul rromilor, a unei presupuse predispoziții de a încălca toate valorile morale pentru a-și atinge scopurile (indiferent de mijloace). Ca și ”tiganul e țigan și-n ziua de Paște” sau ”țiganul e om de departe” referința este la o diferență comportamentală și morală radicală, iar ”a-ți face planul ca țiganul” este eșecul firesc al unei strategii care nu ține cont de realitatea lucrurilor, ci de o improvizație amatoristă (lăutărească)..
Considerați “animale umane”, prin incapacitatea de a ieși din “minorat”) și a se maturiza, individual și ca națiune, rromii au fost declarați în secolul 19  (defecți genetic) de (rromii “românizați”). Spre deosebire de jidani și negri, care s-au revoltat, pentru a fi considerați evrei și afroamericani, rromii au rămas țigani, din indolență (lene) și incoerență a adoptării unor reguli de comunicare și conlucrare (slaba calificare a elitelor culte rrome și dezangajarea/mafiotizarea lor morală).
ci și trufașe (că prostul nu-i prost destul, dacă nu e și fudul!). Educație pentru Rromi) și PAKIV (Fondul de dezvoltare a elitelor tinere rrome) sunt scheletele hâde ale unei sinucideri din prostie (accidentale),). Investiții uriașe, financiar, fără niciun rezultat, prin care tinerii sunt dirijați într-o direcția greșită, a pregătirii pentru a fi incluși/acceptați în cultura majoritară, ca un fel de convertire, în care țiganii devin români. Cvasitotalitatea celor intrați in facultăți, mai apoi bursieri, devin șomeri, pentru că acceptarea lor în sistemul etatizat sau corporatist este blocată de un rasism istoric, nu au decțt ne/șansa de a emigra și a presta munci prost plătite și necalificate. Cvasitotalitatea funcționarilor rromi și micii intelectualități a fost deja scoasă din sistem, prin restructurări sau prin propria abandonare și gagicanizare să fie șefi, deși n-au nicio idee despre ce ar putea șeferi (conduce). Asta, în condițiile în care în discuție sunt mai ales rromii din România, victime ale recrudescenței rasismului și ghetoizați, atât in Europa ocidentală, cât și în România, sacrificați de elitele lor, interesate de propriul buzunar sau de a fi recunoscuți de gagii, ca gagii (vezi jargonul :
Dacă eugenia (nașterea bună) este ideea unei continue ameliorări a zestrei spirituale și genetice, eutanasia (moartea bună) este libera alegere asupra sfârsitului propriei vieți. E de constatat cinismul mizeriei morale a actualei generații aflate la putere (tarzanismul și sorosmaoismul) a cărei dorință scelerată este să impună uciderea întreagii națiuni rrome, ștergându-i memoria (eutanasie pasivă), pentru propria-i reușită (prezumată).

Leave a Reply

Your email address will not be published.