Ambasadoarea Romaniei la ONU: Rromii sunt “nomazi prin natura”, romancele n-au aptitudini pentru viata politica

ambasadoareAmbasadoarea Romaniei la ONU, Maria Ciobanu, a declarat in fata Comitetului ONU pentru Drepturi Economice, Sociale si Culturale ca rromii din tara noastra sunt nomazi “prin natura”.Ambasadoarea Romaniei a mai sustinut ca romancele, in ciuda unui nivel ridicat de educatie, “nu au aptitudinile necesare pentru a participa la viata politica dura”, se arata intr-un comunicat al organizatiei Accept remis Ziare.com.
Tot in problema integrarii rromilor, Maria Ciobanu a declarat ca acestia sunt dificil de integrat, fiind nomazi.
La audierile in fata Comitetului ONU pentru Drepturi Economice, Sociale si Culturale au participat mai multe organizatii ale societatii civile, precum Amnesty International, European Roma Rights Centre, Centrul Euroregional pentru Initiative Publice, Global Justice Institute, Romani CRISS si Societatea pentru Educatie Contraceptiva si Sexuala.
Acestea se declara “profund ingrijorate de declaratiile discriminatorii facute de reprezentantii Romaniei si de esecul guvernului de a se angaja intr-un dialog constructiv”.
“In realitate, de generatii, marea majoritate a rromilor in Romania nu sunt nomazi. Ambele afirmatii reprezinta prejudecati, sunt discriminatorii si inacceptabile”, se mai arata in comunicatul Accept.

Leave a Reply

Your email address will not be published.