Ministru suedez: Nu le mai dati bani cersetorilor din Romania si Bulgaria

RMinistru-suedezeprezentanti ai guvernului suedez le-au cerut cetatenilor Suediei sa nu le dea bani cersetorilor din Bulgaria si Romania, ci sa doneze in schimb banii organizatiilor care activeaza in cele doua tari.
Intr-un editorial publicat de Dagens Nyheter, Asa Regner, ministrul suedez pentru Copii, Varstnici si Egalitate de Sanse, si Martin Valfridsson, coordonatorul national pentru cetateni europeni vulnerabili din Suedia, sustin ca, in loc sa le dea bani cersetorilor, suedezii ii pot ajuta pe cei aflati in nevoie sprijinind organizatiile locale din Romania si Bulgaria create in acest scop, informeaza Radio Sweeden.
Regner a avut, miercuri, o intrevedere cu ministrul bulgar al Muncii si pentru Politici Sociale, Ivailo Kalfin, pentru a discuta despre un acord de colaborare privind asistenta sociala. Suedia si Romania au semnat un acord similar in iunie, aminteste sursa citata.
Cersetorii straini din Suedia constituie de mai bine de un an un subiect sensibil in aceasta tara, fiind inaintate propuneri pentru interzicerea practicii.
Ciprian Necula, secretar de stat in cadrul Ministerului roman al Fondurilor Europene si membru al minoritatii rrome, din care fac parte majoritatea cersetorilor din Suedia, s-a aflat vineri la o conferinta de presa din Stockholm pe aceasta tema si a dat asigurari ca guvernul Romaniei recunoaste problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published.