Discriminare, grupa mare! Scandal la clasa 0, la o școală din Baia Mare

scoala_1_8d22f59664Părinţii câtorva zeci de copii care au început zilele trecute clasa 0, la o şcoală din Baia Mare, s-au încăierat după ce şi-au dat seama de criteriile după care s-a făcut selecţia.Mai mulţi părinţi ai elevilor de clasa zero de la Şcoala Generală “I.L. Caragiale” din Baia Mare susţin că micuţii ar fi fost repartizaţi după etnie în cele două grupe. Astfel, la clasa A ar fi intrat doar copiii românilor, iar la clasa B, cei ai romilor.
“Nu e frumos! Cât a fost la grădiniţă, nu era ţigan? Că doar au fost toţi în aceeaşi grupă până anul acesta”, a declarat pentru ActualMM tatăl unei eleve din clasa B. De partea cealaltă, conducerea şcolii susţine că singurul criteriu după care s-a făcut distribuţia micuţilor ar fi fost preferinţa pentru cadrele didactice.
“Nu s-a pus problema de nici o discriminare de nici un fel, doar că cei mai mulţi părinţi au preferat-o pe doamna Roman, învăţătoarea de la clasa A”, susţine Radu Bogovit, directorul Şcolii Generale “I.L. Caragiale”.
Părinţii acuză că tocmai învăţătoarea preferată ar fi cerut să se facă acest triaj pentru clasa la care urmează să predea, însă aceasta susţine la rândul ei că nu ar fi avut nici o implicare.
“Copiii pe care i-am primit pe aceia i-am luat şi voi continua cu ei. Nu eu i-am selectat, nu este vorba despre nici o discriminare, mai ales că am primit clasa de la conducerea şcolii”, a declarat Cristina Roman, învăţătoare

Leave a Reply

Your email address will not be published.