Shadow

600 de familii primesc gratuit acte pentru casele lor

sedinta600 de gospodării locuite de cetăţeni români de etnie romă din mai multe judeţe ale ţării vor intra în legalitate, în lunile următoare. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Romi, în frunte cu preşedintele instituţiei, Daniel Vasile, au semnat un protocol prin intermediul căruia minoritarii vor putea obţine gratuit acte de propritate pentru casele şi terenurile în care locuiesc.
Astfel, aproape 200 de familii de romi din comuna buzoiană Mihăileşti vor beneficia de pe urma proiectului ” Acte de proprietate pentru romii din Mihăileşti”, care vine în întâmpinarea minoritarilor romi. Programul se derulează în perioada iulie 2015 – decembrie 2015.
Veştile sunt bune şi pentru romii din judeţul Ilfov! Prin implementarea proiectului ” Şi eu sunt proprietar”, se doreşte punerea în legalitate a unui număr de 100 de gospodării locuite preponderent de cetăţeni de etnie romă, fără acte de proprietate. Astfel, pentru un număr de 80 de locuinţe din comuna Jilava şi alte 20 de locuinţe din com. 1 Decembrie se vor emite Titluri de Carte Funciară.
„Trebuie subliniat faptul că proiectul este unul gratuit, adică romii din comunitate care vor beneficia de acte de proprietate nu vor plăti niciun leu” – susţine Daniel Vasile, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi.
Totodată  şi romii din judeţul Sibiu vor obţine în curând acte de proprietate pentru casele şi terenurile în care locuiesc. Iar avantajele sunt multiple – doar aşa se vor putea dezvolta în zonă proiecte de infrastructură, reţea de apă, canalizare, electricitate şi altele.
Anul trecut, 400 de familii din localităţile sibiene Moşna şi Iacobeni au beneficiat de acte de proprietate. În prezent, următoarele comune în care se va implementa acest proiect sunt Târnava şi Apoldu de Sus –  100 de gospodării din prima localitate şi 50 din cea de-a doua vor putea intra în legalitate, în urma aceluiaşi proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *