O româncă face bani din cultul ţigănesc

haine tganestiChelneriţe îmbrăcate în ţigănci, mobilier adus din casele romilor orădeni, muzică tradiţională ţigănească şi posibilitatea de a face aproape orice îţi trece prin cap. Aceasta este oferta Madam Pondarosa, prima cafenea cu specific ţigănesc din Oradea. „Reţeta” a adus patroanei, Gianina Buze, profituri după primele 5 luni de la deschiderea localului.” Investiţia a fost de 13.000-15.000 de euro, din fonduri proprii şi pot spune că afacerea merge incredibil de bine. Am amortizat deja investiţia”, a declarat pentru MONEY.ro Gianina Buze. Cafeneaua a fost deschisă în mall-ul ERA Shopping Park Oradea, în luna februarie a acestui an şi se întinde pe 135 de metri pătraţi.
Secretele succesului
Madam Pondarosa este, după cum ne-a povestit patroana, Gianina Buze, un proiect gândit în două zile. „Vroiam ceva nou, ceva ce nu mai există în Oradea. Şi de aici a venit ideea Madam Pondarosa. Meniul este acelaşi ca la orice altă cafenea, pentru că am constatat că oamenii nu cer altceva. În schimb, mobilierul este cu totul original: niciun scaun şi nicio masă nu seamănă între ele şi toate sunt procurate de la familiile de romi din Oradea. De asemenea, avem o canapea din 1930 tot dintr-o casă de romi, foarte puţin recondiţionată. Servirea este asigurată de chelneriţe îmbrăcate în costume ţigăneşti, cumpărate de la ţigani autentici”, povesteşte ea.Conceptul cafenelei gravitează în jurul ideii de a-i face pe oameni să se relaxeze, astfel că, cei care calcă pragul Madam Pondarosa pot face aproximativ orice. „La noi, oamenii vin să se simtă bine. Nu trebuie să stea drepţi pe scaune, iar dacă au plăcerea, îşi pot pune picioarele pe masă. Primim pe oricine, chiar dacă este îmbrăcat în pantaloni scurţi şi maieu, pentru că oamenii au nevoie să se relaxeze. Am observat că, şi cei mai bogaţi dintre clienţii noştri, se satură uneori de hainele de lux şi de localurile cu pretenţii”, spune patroana. Potrivit ei, clienţii Madam Pondarosa fac parte din aproape toate păturile sociale.
„Sunt şi persoane care au în buzunar doar 4,2 lei pentru o cafea dar şi persoane cu sute de mii de euro în conturi. În primele zile de la deschidere au venit din curiozitate, dar acum vin pentru cafea şi pentru fete, care sunt incredibile. De asemenea, muzica ţigănească merge excelent la o bârfă”, povesteşte patroana cafenelei.a

Leave a Reply

Your email address will not be published.