Doua romance, reginele hotilor din Paris: Au mituit paznici pentru a fura sute de mii de euro

Doua-romanceDoua romance, care erau cunoscute drept “reginele hotilor de buzunare” din Paris, sunt acuzate ca au mituit paznici pentru ca acestia sa inchida ochii la infractiunile lor.
Mariana Gandac, in varsta de 25 de ani, si Sandra Baciu, de 35 de ani, coordonau o retea de crima organizata care fura sute de mii de euro in fiecare an, scrie Daily ExpresCele doua ar fi transferat banii in Romania, pentru a-si cumpara locuinte. In plus, au postat peFacebook imagini cu un copil care se joaca cu sute de euro.
Acuzatiile au fost facute publice, joi, la procesul in care sunt judecati 17 barbati si femei cu varste cuprinse intre 17 si 46 de ani. Acestia sunt acuzati ca operau in jurul unor atractii turistice faimoase precum muzeele Luvru si Orsay, Turnul Eiffel si Palatul Versailles.
Banda era compusa din rromi, care se imbracau in bermude si purtau camere de fotografiat, in timp ce-i pradau pe straini, furandu-le banii si alte obiecte de valoare.
Procurorii sustin ca paznicii erau mituiti pentru “a privi in alta parte”, in timp ce aveau loc furturile. In organizarea furtului, rromii foloseau chiar si diversiuni, uneori implicand membri ai bandei care se bateau, inainte de a incepe furtul din buzunare.
Printre tintele preferate ale hotilor se numarau turistii din Orientul Indepartat, datorita sumelor de bani pe care le aveau asupra lor.
Potrivit New Indian Express, doar un singur paznic de la Versailles a fost acuzat, dupa ce a recunoscut ca a acceptat o mita de 10.000 de euro. In plus, acesta chiar ii avertiza pe membrii bandei despre locurile in care se afla cei mai “eficienti” dintre colegii sai..

Leave a Reply

Your email address will not be published.