Shadow

Val de înşelăciuni la Sibiu: “Descântec” în memoria lui Cioabă!

ghicitoarePoliţiştii avertizează asupra apariţiei unei noi metode de înşelăciune la  Sibiu. Şase bătrâni au rămas fără bijuterii în ultimele luni după ce au căzut în plasa unei femei care se recomandă a fi nepoată a fostului rege la rromilor, Florin Cioabă. Femeia fură bijuteriile, în urma unui ritual de  “descântat”.
Abordează în general bătrâni, pe care îi opreşte pe stradă pe motiv că nu ştie să ajungă la spital şi le cere ajutorul. De pe bancheta din spate a maşinii, femeia le propune victimelor să primească un cadou- un inel,  în memoria defunctului rege, nu înainte de-a accepta să le fie “descântate” bijuteriile de pe mână.
“În funcţie de bijuteriile purtate de victimă (inel, cercei, lănţişor), femeia necunoscută îi oferă victimei bijuterii pe care insistă să i le aplice personal, însă în acelaşi timp îi ia victimei, cu acordul acesteia, bijuteriile purtate, pe care le pune într-o batistă/şerveţel pe care îl leagă. Batista sau după caz, şerveţelul legat este restituit victimei însă aceasta este avertizată să îl desfacă doar mai târziu pentru că a făcut un „descântec”. Ulterior, persoanele vătămate constată că au fost înşelate, în batistă găsind bijuterii de culoare galbenă, fără valoare sau monede de 5 sau 10 bani”, informează IPJ Sibiu.
În vârstă fiind, victimele nu au putut să dea  informaţii certe cu privire la semnalmentele femeii care i-a escrocat şi nici detalii despre maşina în care se afla.
Se ştie că femeia căutată acum de poliştişi are în jur de 50 de ani şi poartă haine ţigăneşti.
Având în vedere faptul că este o nouă metodă de înşelăciune apărută pe piaţă,  poliţiştii sibieni recomandă ca, în situaţia în care sunteţi abordat de o persoană cu o astfel de poveste, să nu îi acordaţi atenţie şi să nu intraţi în „jocul” acesteia”.
De asemenea, IPJ Sibiu recomandă: Dacă aţi fost abordat de o astfel de persoană, reţineţi cât mai multe detalii şi apelaţi 112!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *