Cum scapă un polițist când e anchetat

politieȘeful Poliției Piatra Neamț, care o rupea cu bătaia pe fata de 14 ani, pe motiv că era țigancă infractoare, a avut câteva zile palpitante.
După ce înregistrarea a scăpat pe internet, omul și-a luat, cum se procedează în asemenea cazuri, concediu. Adică s-a cărat rapid, pentru a nu se pune la dispoziția organelor de anchetă. În lipsa lui, ancheta a bătut pasul pe loc.
Dar, brusc cineva și-a adus aminte că stătea într-o vilă de 400.000€ și era prieten cu infractorii.
Fostul şef al poliţiei Piatra Neamţ, filmat în timp ce bătea o minoră, este anchetat de Corpul de Control al Ministerului de Interne, mai ales că există informaţii că ar fi ajutat la introducerea în ţară a unor maşini furate. Mai mult chiar, ar fi sărit gardul ca să-l viziteze în arest pe interlopul Puiu Mironescu. Pentru toate aceste dovezi de prietenie, ar fi fost răsplătit, spun surse judiciare, cu vacanţe exotice, dar şi cu bani pentru a-şi ridica o vilă pe care şi-ar fi permis-o extrem de greu din salariul de poliţist. (sursa)
Când era șeful poliției nu și-a adus nimeni aminte de asta? Nu prea, aparent. Bun. Ce face un polițist când e anchetat că e prieten cu interlopi și are o casă mult peste posibilitățile lui? Păi, îi lasă pe anchetatori fără obiectul muncii, adică își dă demisia. Acum, oamenii nu mai anchetează un polițist care e suspect de prietenii imorale și casă porcească, ci un civil în situația asta. Iar civilii pot avea ce case vor ei și pot fi prieteni cu cine vor ei.
Pe lângă mutarea disciplinară din post, și toți știm cazuri de polițiști ascunși pe la alte departamente, asta cu demisia e cea mai eficientă metodă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.